3e bijeenkomst Intelligent Emotional Exchanges (IE³)

over de voortgang die is geboekt met betrekking tot implementatie van emotionele intelligentie in het curriculum en/of studenten begeleidingsstrategieën én de voortgang in train-the-trainer trajecten. Verder werd een interessante rondleiding verzorgd op locatie VISTA college Valkenburgerweg in Heerlen. Prachtig gebouw, veel licht, grote ruimtes en mooi ingerichte praktijklokalen. René Esser van Käthe Kollwitz Schule Bk (Aachen, Duitsland) verzorgde een presentatie over zijn werk als begeleider en counselor bij zijn instituut.

In interactieve sessies presenteerden de partners hun vorderingen op genoemde terreinen: diverse strategieën voor benadering van collega’s binnen en buiten het eigen instituut, top-down en bottom-up, inrichten van speciale ruimtes, plenaire voorlichtingen middels presentaties tijdens docentenbijeenkomsten, onderwijscafés, ‘Hydepark corner’ constructies en pitches. Hast Hasselt kon zelfs al melden dat Emotionele Intelligentie een vaste, dus structurele, plek krijgt in een lessenpakket algemene vakken. Chapeau! Kortom, een scala aan mogelijkheden voor interne en externe disseminatie.

Afsluitend werd onder leiding van Andrej Juričko van onze Sloveense partner STEP gediscussieerd over implementatiestrategieën.

De dag werd afgesloten met een gezamenlijk social dinner. We kijken terug op een bijzonder geslaagde en informatieve bijeenkomst.