Scholing academische docenten uit Thailand

Op donderdag 8 februari hebben 29 academische docenten van vier verschillende Thaise universiteiten in het Tulip Inn Hotel te Heerlen het certificaat van deelname en certificaten van behaalde modulen op het gebied van vliegtuigonderhoudstechniek in ontvangst nemen.
De groep hoogopgeleide cursisten verbleef van 12 oktober 2017 tot 10 februari 2018 in Nederland en sloten de 4 maanden durende opleiding met succes af.
De scholing is verzorgd door het Aircraft Maintenance College 66 (AMC66) dat gelieerd is aan en gebruik maakt van de hangaar faciliteiten van het Aviation Competence Centre (ACC) van ROC Leeuwenborgh bij het vliegveld Maastricht-Aachen Airport.

De Thaise regering heeft deze groep naar Zuid-Limburg gestuurd om kennis te maken met en ervaring op te doen op het gebied van de opleidingen vliegtuigonderhoud volgens de Europese standaarden van het EASA (European Aviation Safety Agency). Tijdens de opleiding hebben de cursisten o.a. een complete vliegtuigsimulator gebouwd. Het doel is om in Thailand meerdere opleidingen volgens Europese standaarden te starten.

Bij de uitreiking van de certificaten was ook een grote Thaise delegatie met aan het hoofd de President van een van de universiteiten aanwezig. Deze 18 koppige delegatie heeft tevens op donderdagmorgen 8 februari een bezoek gebracht aan de sectoren Zorg en Horeca van het Arcus College te Heerlen.

Begin mei 2018 komt een groep van 20 Thaise docenten naar Arcus College om in 6 weken tijd een opleiding Bakkerij te volgen en kennis te maken met de Europese keuken.

Alle cursisten zijn en worden in Heerlen in the Grand Student Hall (voormalige Grand Hotel) ondergebracht en werden dagelijks naar het AMC66 gebracht.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=jGP7A_yUpQE&feature=youtu.be&color=white[/embedyt]